fbpx
Слика за сопственото тело и самодовербата

Сликата за себе и сопственото тело е „внатрешен речник“ што ги опишува карактеристиките на себе си, вклучувајќи работи како интелигентен, убав, талентиран, но истовремено и грда, дебела глупава, себична, неспособна итн. Моето тело Сликата за телото е перцепција за себе во огледало опфаjкајќи го го она во што верувате за вашиот сопствен изглед ( вклучително […]

Read more
Разговарај со: Сања Јовановска

Разговор.мк е платформа која овозможува анонимен пристап до тренирани и професионални психолози. На платформата можете да изберете некој од нашите деситици експерти за ментално здравје и анонимно да се допишувате. Превземете ја нашата андроид мобилна апликација и закажете анонимно советување со некој од психолозите на платформата! Со цел подобро да ги запознаете психолозите, направивме интервју […]

Read more
Посветувањето повеќе време на вашето хоби може да ја зголеми самодовербата на работното место

Посветувањето повеќе време на вашето хоби може да ја зголеми самодовербата на работното место Никој од нас не ужива во пренесување на нашата работа во слободното време. Па, следниот пат кога вашиот шеф ќе ве замоли да работите доцна и да ја испуштите пробата на вашиот бенд или “boardgame night” со вашите пријатели, посочете ги […]

Read more
Качувањето по карпи може позитивно да влијае на вашето ментално здравје

Качувањето по карпи може позитивно да влијае на вашето ментално здравје Додека јас се сметам за почетник во најдобар случај, лично сакам качување по карпи. За мене, качувањето по карпи е исклучително пријатно затоа што комбинира солиден тренинг со самомотивирачки пресврт. Ме тера да дадам максимум и во последните 5% до целта. Качување по карпи […]

Read more