fbpx
Подигнување свесност за превенција од самоубиство кај ЛГБТИ луѓе

Повисока свесност за превенција од самоубиство кај ЛГБТИ (лезбејки, геј, бисексуалци/ки, трансродовни и интерсекс ) луѓе, за време на развојот на младите кои се идентификуваат како ЛГБТИ е од исклучителна важност. ЛГБТИ младината е пет пати повеќе подложна на обиди за самоубиство и самоубиство за разлика од хетеросексуалната младина. Токму затоа треба да се активира […]

Read more
Разговор.мк овозможува 70 бесплатни анонимни сесии!

Анонимно советување и терапија од комфорот на вашиот дом! Користењето на технологија за подобрување на индивидуалното здравје, или познато како “телемедицина” се достигувања кои носат промени во здравствената индустрија. Разговор.мк претставува голем напредок за модерната психотерапија и советување во нашата држава. Сега, со помош на нашата мобилна апликација за Андроид уреди добивате едноставен, брз и […]

Read more
Вознемиреност и депресија за ЛГБТ лицата

Вознемиреност и депресија за ЛГБТ лицата Ако сте лезбејка, геј, бисексуалец или трансродова личност (ЛГБТ) и се борите со вознемиреност и депресија, да започнеме со тоа што ќе ги ставаме работите во контекст, мислејќи на моќните животни искуства кои сте ги поминале и фундаментално влијаат на вашатата добросотојба. Некаде помеѓу 30 и 60 проценти од […]

Read more