fbpx
Розита Андонова

Розита Андонова

Специјалности на Розита Андонова: Справување со загуба - Анксиозност - Стрес - Семејно насилство - Справување со животни промени - Емоционални предизвици - Самопочит и безусловно себеприфаќање - Личен раст и развој - Панични напади - Родителство

Допишување – 600 денари

Аудио Повик – 800 денари

Видео повик –  1000 денари

За мене

Јас сум дипломиран, лиценциран психолог, психодрама терапевт и магистер по психолошки науки - Клиничка и советодавна психологија. Имам завршено едукација од областа на психодијагностиката. Континуирано посетувам семинари и работилници од различни трапевтски правци и со големо задоволство истражувам и учам на полето на психологијата, психотерапијата, психопатологијата и mindfulness. Сопруга сум и мајка на три деца. Сметам дека учењето трае доживотно и дека од секого и секоја релација, секогаш може да се научи нешто ново и да стекнеме ново искуство. Вработена сум во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност Гевгелија и мојата секојдневна работа опфаќа психолошко советување, групна и индивидуална психотерапија и психодијагностика со клиенти од различна возраст и различна проблематика. Со задоволство би истакнала дека успешно ја промовирам психолошката и психотерапевтската дејност, заради што се повеќе се зголемува свесноста за потребата за работа на себе и унапредување на менталното здравје и се поголем е бројот на оние кои се охрабриле да побараат помош од стручно лице. Секогаш кога е потребно се вклучувам во волонтерски акции.

Мој пристап

Со целосна посветеност , најпрво се запознаваме со клиентот и го утврдуваме неговиот актуелен проблем. Потоа, на креативен и спонтан начин, со употреба на техники од различни психотерапевтски правци, со индивидуален пристап, креиран според потребите на клиентот, го водам и усмерувам клиентот низ процесот на изнаоѓање на можни решенија и личен избор на оптимално решение за неговиот проблем. Психолошкото советување и психотерапијата се еден вид партнерски однос со клиентот во кој заеднички, со водството, стручноста и знаењата на трапевтот и залагањата на клиентот и работа на себе, се јакнат капацитетите на клиентот за да може тој да научи со сопствени сили да се справува и решава проблеми со кои ќе се соочи во животот. Работам индивидуална и групна психотерапија креирана и водена според потребите на клиентот.

Искуство

 • 2016 - во тек: Психолог, психодрама психотерапевт под супервизија во ЈЗУ Општа болница со проширена дејност Гевгелија

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Розита Андонова.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Розита Андонова за работата и искуството со нив. 

  Bravo, profesionalna i covecna!
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Perfektna. FALA. 🤝😊
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Sekogash znae da gi postavi pravilnite prashanja. Sekogash pozitivna. 🤝😊
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Квалитетен И Содржаен Разговор Кој Дава Поддршка И Мотивација.
  Пријатна и позитивна, објективно разгледување на проблемот и правилно насочување. Благодарам.
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Dojdov so konkreten problem, mozebi bev malku konfuzna no nemozam da dadam celosno I tocno mislenje za razgovorot. Mi falese malku push up da se osetam poubavo I da gi uvidam rabotite no nekako ne go dobiv toa. Voglavno zadovolna..​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Predobro. Vo sekoja smisla na zborot.
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Super uspesna 2 sesija zavrsena.Pre zadovolna 😊❤️
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Задоволна од првиот разговор...
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Мноху подобро се осечам после сесијата. Многу фала госпожо Розета за одвоеното време.
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Со Навраќање Во Минатото, Стигнавме До Одговори И Помирна Состојба На Умот :)
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Веќе Два Месеци Работам Со Розита И Сум Презадоволна. Со Професионален Пристап И Осврт На Проблемот Дојдов До Лесно Решение. Топла Препорака За Неа И Нејзиното Работење
  Fala Rozita za toa shto ste sekogash tuka za mene. Preporaka.
  Sekogash razgovor na mesto. 😊👍
  Super, mnogu mi pomogna razgovorot 😊
  Задоволна сум од Розита, има прекрасен пристап и насоки за разрешување на проблемите. Топло ви ја препорачувам.
  Поттикнува Реално Размислување, Дава Поддршка И Решение На Дилемите
  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Розита Андонова е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG