fbpx
Александра Стефановска

Александра Стефановска

Специјалности на Александра Стефановска: Анксиозност - Самопочит и безусловно себеприфаќање - Панични напади - Релациски односи - Личен и професионален развој - Управување со емоции и стрес - Психоонкологија - Страв - Загуби и трауми

Допишување – 400 денари

Аудио Повик – 700 денари

Видео повик –  700 денари

За мене

Здраво јас сум Александра, магистрант по клиничка и советодавна психологија. Како релативно млад психолог ја започнав својата кариера во неколку невладини организации каде најчесто работев со деца и младинци, со лица мигранти кои беа погодени од бегалската криза во 2015 година, понатаму како асистент на лице со посебни потреби (Аутизам). Од 2019 година работам на Универзитетска клиника за радиотерапија и онкологија каде применувам психолошко советување на лица заболени од карцином, пропратно го надоградувам своето знаење со дополнителни едукации во областа на Семејна и системска психотерапија, Трансакциона анализа, Автоген тренинг- бихејвиорална терапевтска техника и прва психолошка помош во кризни центри.

Мој пристап

Хуманистички, рефлексивен, емпатичен пристап почитувајќи и прифаќајќи ја уникатноста на секој поединец преку поддршка во целосен развој на своите капацитети и потенцијали. Односно спознавање на својот однос кон себе и светот, градење отвореност и контруктивност кон себе и светот. Помош и поддршка во самоупатување, самоохрабрување и грижа за себеси.

Искуство

 • 2019 - во тек: Психолог – Универитетска клиника за радиотерапија и онкологија.,
 • 2018 - 2019: Асистент на лице со посебни потреби,
 • 2017 - 2018: Психолог (волонтер)- Сос детско село,
 • 2015 - 2017: Психолог- Транзитен центар Винојуг,
 • 2015 - 2015: Волонтер, телефонска психолошка помош и поддршка на жртви на насилство и трговија со луѓе

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Александра Стефановска.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Александра Стефановска за работата и искуството со нив. 

  Грутката од грло ,почна да излегува
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Многу природен разговор. ​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Александра Стефановска е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG