fbpx

Врски

Твоето катче за ментално здравје

Емпатија – клучот за емоционална интелигенција

Сите знаеме дека емпатија е многу важна особина, која ни овозможува да го погледнеме светот низ други,...

Прочитај повеќе

Искреност и отворена комуникација: Подобрување на твоите комуникациски вештини

Она што нѐ дели од останатите живи суштества е нашата способност да го вклучиме говорот како фундаментална...

Прочитај повеќе

Емоционална недостапност – Зошто ни се допаѓаат емоционално недостапни личности

Емоционалната недостапност доаѓа во многу форми. Основен симптом на емоционална недостапност е тоа што на личноста и...

Прочитај повеќе

Наоѓање “блискост” по раскинување на врска

Многу од моите клиенти се чувствуваат заглавени затоа што не добиваат нешто што денес го нарекуваме “блискост”....

Прочитај повеќе

Што значи пасивно-агресивно однесување

Пасивно-агресивно однесување се однесува на комуникациски стил или однесување каде што личноста изразува негативни емоции, но го...

Прочитај повеќе

Чувство на осаменост – како да се надмине

Недостатокот на блиски пријатели и недостатокот на поширок социјален контакт генерално носат емоционална непријатност или вознемиреност позната...

Прочитај повеќе

Зошто некогаш несвесно избегнуваме влегување во сериозна врска?

Пронаоѓањето на романтичен партнер е познато по својата тешкотија, често прикривајќи една посложена вистина: длабоко во себе,...

Прочитај повеќе

Како погрешната слика за љубов може да ни го уништи животот?

Кога размислуваме да се заљубиме, лесно е да веруваме дека тоа е само лично патување, недопрено од...

Прочитај повеќе

Сексуални трауми: може ли молкот да ги излекува?

Сексуални трауми се длабоко влијателни искуства кои можат да остават трајни лузни на менталната и емоционалната благосостојба...

Прочитај повеќе

Теорија на поврзаност во романтични врски

Дали имаш слушнато за познатата теорија на поврзаност во романтични врски? Во текот на 1950-тите, во Англија,...

Прочитај повеќе