fbpx

Совети и статии

Твоето катче за ментално здравје

Чувство на осаменост – како да се надмине

Недостатокот на блиски пријатели и недостатокот на поширок социјален контакт генерално носат емоционална непријатност или вознемиреност позната...

Прочитај повеќе

Што кога не знам која е мојата цел во животот?

Кога ќе достигнеме адолесценција, многумина од нас почнуваат да размислуваат – Која е смислата на мојот живот,...

Прочитај повеќе

Како нашата професија е дел од нашиот идентитет?

Кога се среќаваме со некого за прв пат, често може да бидеме во искушение да прашаме: „Со...

Прочитај повеќе

Психолошки предизвици при забременување и во текот на бременоста

Менталната подготвеноста за време на репродуктивниот период и забременување е од големо значење. Покрај физичките промени, подеднакво...

Прочитај повеќе

Зошто некогаш несвесно избегнуваме влегување во сериозна врска?

Пронаоѓањето на романтичен партнер е познато по својата тешкотија, често прикривајќи една посложена вистина: длабоко во себе,...

Прочитај повеќе

Негување на партнерска релација во семејство со мало дете

Децата се чувствуваат сигурни и сакани кога нивните родителите имаат блиска партнерска релација. Раѓањето на детето често...

Прочитај повеќе

Резилиентност во соочување со животни промени

Живототот е исполнет со неочекувани пресврти и предизвици. Еден од знаците за емоционално здравје е способноста да...

Прочитај повеќе

Дали треба да работиме на себе или на светот?

Кога се справуваме со емоционални предизвици како што се депресија, анксиозност или проблеми во врската, советите честопати...

Прочитај повеќе

Како погрешната слика за љубов може да ни го уништи животот?

Кога размислуваме да се заљубиме, лесно е да веруваме дека тоа е само лично патување, недопрено од...

Прочитај повеќе

Чувство на тага како нормален апспект на животот

Современото општество има тенденција да ја нагласува радоста и добросостојбата, но мораме да признаеме дека во реалноста...

Прочитај повеќе