fbpx

Самодоверба

Твоето катче за ментално здравје

Страв од неуспех

Дали некогаш сте се плашеле толку многу дека нема да успеете во нешто што сте решиле воопшто...

Прочитај повеќе

Емоционална интелигенција во работна средина: зошто е потребна?

Емоционална интелигенција често се споменува и не е некоја комплицирана теорија или голем збор. Едноставно кажано, се...

Прочитај повеќе

Ретроактивна љубомора – ‘црвено знаме’ во емотивната партнерска релација

Ретроактивна љубомора е кога имате нездрава преокупација со романтичната историја на вашиот партнер. Големи се шансите да...

Прочитај повеќе

Ментални вештини за млади спортисти

Младите спортисти имаат потенцијал да се истакнат не само во спортот, туку и во личниот раст кога...

Прочитај повеќе

Емоционална интелигенција

Секој вид интелигенција сигнализира способност вешто да се движиме околу одреден сет на предизвици. Дали се тоа...

Прочитај повеќе

Нарцизам: Разбирање на позитивните и негативните аспекти 

Нарцизам се користи за да се опише некој кој е премногу фоксуиран на себе, арогантен и без...

Прочитај повеќе

Социјални медиуми и ментално здравје: Разбирање на завист предизвикана од социјалните...

Социјалните мрежи станаа дел од нашето секојдневие. Ги користиме за да се поврземе со пријателите и семејството,...

Прочитај повеќе

Самоемпатија: Учење да се прифатите себе си

Како психодрамски психотерапевт во едукација, ја разбирам важноста на самоприфаќањето во патувањето кон личен раст и исцелување....

Прочитај повеќе

Влијанието на социјалните медиуми врз менталното здравје

Социјалните медиуми и нивното влијание врз менталното здравје Социјалните медиуми станаа составен дел од нашиот секојдневен живот....

Прочитај повеќе

Самодоверба: витален фактор за успех во секојдневниот живот и работа

Самодовербата е витална состојка за успех во животот и работат. Тоа е камен-темелник на личниот и професионалниот...

Прочитај повеќе