fbpx

Анксиозност

Твоето катче за ментално здравје

Како да му помогнете на член на семејството кој се соочува...

Анксиозноста е предизвикувачка состојба која влијае не само на оној кој ја доживува, туку и на неговите...

Прочитај повеќе

Како потиснатите емоции нè разболуваат?

Една од најљубопитните и најризичните работи за тоа како сме изградени е колку е тешко да се...

Прочитај повеќе

Зошто повеќето од нас се чувствуваат како губитници?

Во огромната таписерија на човечки емоции, чувството како „губитник“ е нишка во која многу поединци се заплеткуваат...

Прочитај повеќе

Првиот чекор кон надминување на напади на паника

Напади на паника се прилично чести, но добрата вест е дека тие можат да се лекуваат. Околу...

Прочитај повеќе

Причини за социјална анксиозност

Што ја одржува социјалната анксиозност? Зошто едноставно не поминува само по себе? Зошто стравот од отфрлање е...

Прочитај повеќе

Како чувството на неизвесност предизвикува анксиозност

Секој човек се грижи, но за некои од нас, страдањето е на сосема друго ниво и значително...

Прочитај повеќе

Ментално здравје – како модерниот свет нѐ исцрпува?

Светот постојано се менува и прилагодува на новите трендови и дигитални иновации. Општествените промени се неизбежен дел...

Прочитај повеќе

Како до поефективно учење/работење, а помалку стрес?

Како да градиме вештини кои претходно не сме имале можност или време да ги развиваме или надоградуваме?...

Прочитај повеќе

Стрес и финансиски грижи во семејството

Многумина од нас, од целиот свет и во сите сфери на животот, се справуваат со финансиски грижи...

Прочитај повеќе

Што кога имам страв од неуспех?

Дали некогаш сте се плашеле толку многу дека нема да успеете во нешто што сте решиле воопшто...

Прочитај повеќе