fbpx

Совети и статии

Твоето катче за ментално здравје

Наоѓање “блискост” по раскинување на врска

Многу од моите клиенти се чувствуваат заглавени затоа што не добиваат нешто што денес го нарекуваме “блискост”....

Прочитај повеќе

Ментално здравје – како модерниот свет нѐ исцрпува?

Светот постојано се менува и прилагодува на новите трендови и дигитални иновации. Општествените промени се неизбежен дел...

Прочитај повеќе

Што значи пасивно-агресивно однесување

Пасивно-агресивно однесување се однесува на комуникациски стил или однесување каде што личноста изразува негативни емоции, но го...

Прочитај повеќе

Значајни жени во психологијата

Психологијата е една од највредните науки, со исклучителна моќ да го подигне нашето ниво на емоционална свесност...

Прочитај повеќе

Психичка подготвеност за процесот на породување

Донесувањето на свет на живо суштество кое ќе има прилика да ги почувствува сите убавини на живеењето,...

Прочитај повеќе

Како до поефективно учење/работење, а помалку стрес?

Како да градиме вештини кои претходно не сме имале можност или време да ги развиваме или надоградуваме?...

Прочитај повеќе

Долгорочното влијание на емоционално запоставување од родителите

Во животот на возрасниот, емоционалното запоставување може да се чувствува како сив облак кој виси над него.....

Прочитај повеќе

Стрес и финансиски грижи во семејството

Многумина од нас, од целиот свет и во сите сфери на животот, се справуваат со финансиски грижи...

Прочитај повеќе

Развивање самопочит и самодоверба кај децата

Што се подразбира по самодоверба кај децата? Корените на самодовербата се раѓаат или кршат во детството. Раните...

Прочитај повеќе

Чувство на осаменост – како да се надмине

Недостатокот на блиски пријатели и недостатокот на поширок социјален контакт генерално носат емоционална непријатност или вознемиреност позната...

Прочитај повеќе