fbpx
Катерина Арсовска

Катерина Арсовска

Специјалности на Катерина Арсовска: Стрес - Личен раст и развој - Родителство - Психодијагностика - Животни вештини - Управување со емоции и стрес - Проблеми поврзани со плодност - Општо - Поддршка за време на медицински помогнато оплодување

Допишување – Нема можност

Аудио Повик – 700 денари

Видео повик –  850 денари

За мене

Јас сум Катерина Арсовска дипломиран психолог и член на комората на психолози на Република Македонија со општа лиценца за вршење на психолошка дејност.Низ досегашната работа и искуство имам завршено едукации за „Психодијагностика “ - Спроведување на тест материјал за испитување и мерење на когнитивните, мотивациски и волеви капацитети на индивидуите и креирање психолошка импресија и мислење. „Child Centered Play therapy“ и ,“Learn to Play Therapy” спроведени од INA - International Academy for Play Therapy studies and PsychoSocial Projects. „Holistic trauma healing“ - спроведена од SOS Children’s Villages international како и обуки спроведени од Комора на психолози и Уницеф - „Примена на психолошки работилници за зајакнување на личниот селф“; „Типичен развој,развојно доцнење и најчести развојни растројства“; „Адолесцентни-теории за развој“ и психодрамски техники за работа со траума. Поседувам вештини и знаења за психолошка советодавна работа од областите на личен раст иразвој, управување со стрес и емоции, родителство, животни вештини како и психолошка поддршка при проблеми со плодност и во процесот на медицинско потпомогнато оплодување.

Мој пристап

Во мојата досегашна советодавна работа основниот пристап е насочен кон клиентот, почитувајќи ја неговата уникатност, права и интегритет , активно слушање, разбирање и воспоставување на взаемна доверба со цел јакнење на неговите капацитети и потенцијали. Користењето на емпатична комуникација помага за подигнување на свеста на клиентот за подобро себеразбирање и идентифицирање на сопствените емоции допринесува за успешно справување со предизвиците со кои се соочува во секојдневниот живот.

Искуство

 • 2018 - Во тек: Психолог и советник во Приватна устонова - СОС Детско село во програмата за социјална превенција каде основен фокус е работа со семејства (родители и деца на училишна возраст)
 • 2016 - 2016: За време на поплавата во 2016г. во Скопје учествував во кризниот тим чија цел беше пружање на психосоцијална поддршка на лица со претрпен стрес и траума
 • 2016 - 2017: Во 2016г. и 2017г. бев ангажирана во Child friendly space креиран од страна на СОС Детско село и Уницеф во рамки на транзитен центар Табановце. во бегласката криза каде фокусот на работата беше насочен кон интервентна психосоцијална поддршка на семејства поточно на мајки и ран детски развој во услови на криза за деца од 0-6г. возраст
 • 2015 - 2015: Волонтер во СОС Детско село - Бев вклучена во три циклуси на Арт терапија со деца на училишна восраст како психолог и асистент се практикуваа вежби за арт терапија

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Катерина Арсовска.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Катерина Арсовска за работата и искуството со нив. 

  Mojata prva sesija so Katerina pomina odlichno. Razgovorot teche prirodno, davajki custvo na doverba i zhelba da spodeluvash
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Благодарение на психологот Катерина се пронајдов себеси во онаа верзија во која сакам да сум, во онаа верзија од себеси каде што се осеќам среќна и своја а сите го сакаме тоа да се осеќаме среќни во нашата тело, јас не се осеќав така, првите разговори започна во период кога не можев да се погледам себеси во огледало, а сега секој ден се гледам милион пати и се осеќам среќно и убаво. Уште еднаш преголемо благодарам! Сето ова што го постигнавме го постигнавме со моја желба и точни насоки на психологот Катерина.​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Катерина беше навистина фина, насмеана, пробуваше да ме ислуша и а најбитно да ме разбере. (она што ми недостигаше најмногу)
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Благодарение на психологот Катерина се пронајдов себеси во онаа верзија во која сакам да сум, во онаа верзија од себеси каде што се осеќам среќна и своја а сите го сакаме тоа да се осеќаме среќни во нашата тело, јас не се осеќав така, првите разговори започна во период кога не можев да се погледам себеси во огледало, а сега секој ден се гледам милион пати и се осеќам среќно и убаво. Уште еднаш преголемо благодарам! Сето ова што го постигнавме го постигнавме со моја желба и точни насоки на психологот Катерина.
  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Катерина Арсовска е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG