fbpx
Марија Чурукоска

Марија Чурукоска

Специјалности на Марија Чурукоска: Справување со животни промени - Советување на тинејџери - Управување со емоции и стрес - Родителство - Личен раст и развој - Детска психологија - Емоционални кризи - Коучинг психологија - Психоонкологија - Емоционални предизвици

Допишување – 500 денари

Аудио Повик – 600 денари

Видео повик –  700 денари

За мене

Јас сум лиценциран психолог, ентузијаст кој верува во развој и позитивни промени на секоја личност доколку процесот на работа е надополнет со доверба, посветеност и љубов. Преку процес на психолошко советување и поддршка фокусот на мојата работа е кон подобрување на личниот развој и меѓучовечкото функционирање на личноста. Широкиот спектар на социо-емоционални состојби ( стрес, анксиозност, депресија, траума, стравови итн.) кризни ситуации поврзани со личниот раст и развој и релациски односи во околината за мене претставуваат плодно поле за креативна работа со што се овозможува превенција, развој и прилагодување на личноста и нејзините потенцијали. Подобрување и унапредување на целокупниот детски развој и предизвиците кои се дел од развојната психологија се заедничка цел за мене и семејствата со деца и млади ( со типичен и атипичeн развој) на кој им е потребна психолошка помош и поддршка.

Мој пристап

Потребите на личноста со целосно почитување на индивидуалните разлики ја одредуваат насоката кон која заедно ќе се движиме и работиме. Заедно ќе го пронајдеме и креираме пристапот, методот и техниката која лично клиентот ќе го доведе до согледување надминување и креирање на нешто ново што за него е предизвик, тешкотија или проблем.

Искуство

 • 2019 - во тек: Психолог во Yahya Kemal Collage - Скопје
 • 2019 - во тек: Втора година едукација за Гешталт Психотерапија во Гешталт Центарот “Младен Костиќ-Аспекти“- Скопје
 • 2018 - 2019: Психолог во рамките на проект за поддршка на пациенти со карцином при Клиника за Онкологија – Скопје
 • 2017 - во тек: Предавач на модуларна програма за ран детски развој во Baby Sitting Service - Скопје
 • 2015 - во тек: Психолог, консултант и советник за детски развој во семејства на деца со типичен и атипичен развој
 • 2014 - 2015: Психолог/стажант во Психијатриска болница „Скопје“ и центрите за ментално здравје - Скопје

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Марија Чурукоска.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Марија Чурукоска за работата и искуството со нив. 

  Одличен Пристап, Одлични Техники, Добри Насоки!!! Топло Препорачувам!
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Одлична соработка и поддршка :) ​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Марија Чурукоска е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG