fbpx
Мр. Искра Тренчевска

Мр. Искра Тренчевска

Специјалности на Мр. Искра Тренчевска: Когнитивно-бихејвиорална терапија - Анксиозност - Депресија - Панични напади - Опсесивно-компулсивно растројство - Справување со животни промени - Релациски односи - Хипохондрија - Психодијагностика - Зависности

Допишување – Нема можност

Аудио Повик – Нема можност

Видео повик –  1500

За мене

Јас сум лиценциран психолог со повеќе од 15 години работно искуство во јавното здравство, 12 години во Психијатриска болница Скопје и од 2020 година на Универзитетската клиника за Хематологија. Од 2021 година работам во центарот за невропсихологија, психологија и психотерапија Когниција. Во 2007 година магистрирав здравствена едукација на заедницата на универзитетот Хантер во Њујорк. Од 2015 до 2019 во Белград посетував едукација од Рационално Емотивна Бихевиорална Терапија и Когнитивно Бихевиорална Терапија во придружниот центар на Инстутутот Алберт Елис од Њујорк. Во текот на едукацијата се стекнав со повеќе дополнителни сертификати: REBT Coaching, Compassion Based Therapy, Асертивна Комуникација, Третман на депресија и превенција на суицид на Back Institute за Cognitive Behavior Therapy. Вклучена сум во бројни научни истажувања во кои се бараат билошките основи на менталните заболувања и суицидите.

Мој пристап

Во работата со клиетните користам когнитивно бихевиорална и Рационално Емотивна Бихевиорална терапија. РЕБТ е активно директивен терапевтски метод во кој терапевтот и клиентот се партнери во терапевтскиот процес. Мојата цел е да им помогнам на клиентите да ги разрешат своите емотивни проблеми преку анлизирање на практичните проблеми со кои тие се соочуваат и идентификување на нивните уверувања и одмагачки начини на размислување кои се во основа на истите. По решавањето на емоционалниот проблем им помагам на клиените да изнајдат решенија за своите практични проблеми и повторно да ги откирајт своите потенцијали и интереси и да живеат што по исполнет живот. Бидејки се базира на медицина заснована на докази овој терапевтски пристап е особено ефикасен во третманот на анксиозност, депресија, панични напади, фобии, здравствена анксиозност, опсесивно компулсивни растројства и други но исто така може успешно да се примени и на друг тип на проблеми.

Искуство

 • 2020 - во тек: Психолог на Универзитетска Кликата за хематологија во Скопје, Македонија
 • 2008 - 2020: Психолог во Психијатриска Болница Скопје
 • 2003 - 2007: Асистент во научни истражувања во Психијатрискиот Инситут на државата Нујорк при Универзитетот Колумбија.

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Мр. Искра Тренчевска.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Мр. Искра Тренчевска за работата и искуството со нив. 

  Golema preporaka od mene .Za nekolku meseci so mn trpenie,disciplina,razbiranje se resi se i se nadminaa site problemi
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Mnogu Ubavi Soveti...edvaj Cekam Treta Seansa
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Razgovorite So Dr Iskra Mi Davaat Mnogu Golem Motiv I Mi Se Od Golema Pomos
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Пријатно ме изненади како за прва сесија точно ме разбра и опиша каква сум и што ми се случува. Топла препорака за сите што бараат психолог Мр.Искра Тренчевска. Едвај чекам наредна сесија.
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Imavme nekolku seansi.Rezultatite se vidlivi,a jas podobro,site razgovori otvoreni,strucni,i sto e najvazno mn novi nauceni tehniki i soveti...Golema preporaka!​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Odlicno ko za prva sesija! Navistina lici na licnost koja sto ke te razbere i na koja mozes da se doveris. Ke zakazam pak.
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Razgovorite So Dr Iskra Mnogu Mi Pomagaat
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Многу прецизен и коректен пристап. Топла препорака :)
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Topla preporaka..posle sekoj razgovor sum se podobro ..ogromna promena kaj mene so nekolku seansii
  Mnogu Pozitivni Razgovori So Dr Iskra .Toplo Ja Preporacuvam
  Prezadovolna od site razgovori do sega.Najvaznoto e sto rezultatite se vidlivi i so golem efekt.Ogromna preporaka ❤
  Super sesija. Se osetiv razbrana i soslusana.
  Прекрасна Личност, совети на право место добро бев сослушана. Ќе ја побарам повторно.
  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Мр. Искра Тренчевска е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG