fbpx
Теодора Алексијоска

Теодора Алексијоска

Специјалности на Теодора Алексијоска: Анксиозност - Стрес - Справување со животни промени - Справување со загуба - Управување со емоции и стрес - Посттрауматски состојби - Психосоматски нарушувања - Гешталт терапија - Психоонкологија - LGBTQIA+

Допишување – 650 денари

Аудио Повик – 800 денари

Видео повик –  1000 денари

За мене

Јас сум Теодора Алексијоска дипломиран психолог на Институтот за психологија, при Филозофски факултет на УКИМ и лиценциран психолог. Едукант во трета година по Гешталт психотерапија и советување. Магистрант во завршна фаза по клиничка и советодавна психологија. Дополнително поседувам сертификати за клиничка невропсихологија и невропсихолошка дијагностика како и невропсихолошка рехабилитација. Веќе две години работам во одделот за кардиоваскуларна рехабилитација при ЈЗУ Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања во Охрид, каде се стекнав со огромно искуство во областа на психолошка помош, советување и психотерапија кај лица кои се во постоперативен период. Покрај тоа, работам со лица кои се соочуваат со кризни периоди, анксиозност, панични напади, страв и стрес. Мојата цел е подигнување на свесноста за менталното здравје кај лица од различна возраст, особено кај лицата со здравствени проблеми или постоперативни состојби, кои се соочуваат со страв, стрес и анксиозност од самата состојба.

Мој пристап

Во текот на мојата работа користам Гешталтистички пристап индивидуално прилагоден според потребите на клиентот. Пристапот секогаш го базирам врз емпатија, сочувство, доверба, разбирање и безусловна поддршка на клиентот, со крајна цел успешно справување со животната криза и враќање на насмевката кај клиентот.

Искуство

 • 2021 - Во тек: ЈЗУ Специјализирана болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања - Охрид

 • Статии и текстови

  Побарај бесплатна консултација од Теодора Алексијоска.

  Пополни ја формата подолу и сподели го накратко проблемот со кој се соочуваш. Ќе добиеш краток бесплатен одговор и можност за попуст или бесплатна сесија од психологот.

  Што велат клиентите?

  Еве што велат клиентите на Теодора Алексијоска за работата и искуството со нив. 

  Odlicen psiholog. Odlicna prva sredba. Super terapija za moeto spravuvane so stresot. Prezadovolna.
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  ⭐⭐⭐⭐⭐
  Како за прва средба презадоволна, добар пристап, суштинско, давање насоки . Се што ми беше потребно!​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  ⭐⭐⭐⭐⭐​
  Се гледа дека Теодора има доста искуство и е многу компетентна на темата справување со загуба. Знае како да воспостави конекција со тебе и разговорот тече природно.
  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Над 12000 превземања на нашата мобилна апликација

  12000+ луѓе го направија првиот чекор. Направи го и ти. Теодора Алексијоска е тука за тебе.

  Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

  Разговор.мк – секогаш тука за тебе!

  Generated by MPG