fbpx

Драгица Стаменковиќ

Твоето катче за ментално здравје

Стрес и финансиски грижи во семејството

Многумина од нас, од целиот свет и во сите сфери на животот, се справуваат со финансиски грижи...

Прочитај повеќе

Зошто некогаш несвесно избегнуваме влегување во сериозна врска?

Пронаоѓањето на романтичен партнер е познато по својата тешкотија, често прикривајќи една посложена вистина: длабоко во себе,...

Прочитај повеќе

Како погрешната слика за љубов може да ни го уништи животот?

Кога размислуваме да се заљубиме, лесно е да веруваме дека тоа е само лично патување, недопрено од...

Прочитај повеќе

Како да изградиш блискост во љубовна врска?

Човекот е социјално битие, се раѓа од некој однос и потоа целиот свој живот го поминува во...

Прочитај повеќе

Постнатална депресија – што е тоа?

Постнатална депресија е облик на депресивно пореметување кое ги има истите симптоми како класична депресија. Разликата е...

Прочитај повеќе