fbpx

Ева Барамачева, лиценциран психолог

Твоето катче за ментално здравје

Што е тоа што влијае на менталното здравје кај спортистите?

Спортистите се познати по нивната физичка способност, но под површината, како и секое човечко суштество носат ментални...

Прочитај повеќе

Градење самопочит и подобрување на односите

Самопочит е начинот на кој се гледаме себеси, како се оценуваме себеси како луѓе, колку се чувствуваме...

Прочитај повеќе

Ментални вештини за млади спортисти

Младите спортисти имаат потенцијал да се истакнат не само во спортот, туку и во личниот раст кога...

Прочитај повеќе

Како еден спортист може да се справи со анксиозност поврзана со...

Анксиозност кај спортистите поврзана со перформансите е вообичаено чувство, без оглед на нивното ниво на вештина или...

Прочитај повеќе

Како може разговор со спортски психолог да Ви помогне во секојдневиот...

Во овој брз и модерен свет, сосема е разбирливо повремено да се наоѓаме себеси преоптоварени. Постојаните барања...

Прочитај повеќе

Врската помеѓу физичка активност и менталната благосостојба

Спортска психологија е област која добива на значење во последните години. Оваа гранка на психологијата се фокусира...

Прочитај повеќе