fbpx
Вебинар

Што кога не сме задоволни од нашата кариера?

Дали постојано се чувствувате лошо на работа? Во совршен свет, работата треба да прави толку многу за нас: да ни даде цел и чувство за постигнување, да ни понуди значење и другарство. Но, секогаш, нешто тргнува наопаку: нашите таленти се чувствуваат како да не се препознаени, компанијата изгледа несоодветна, секојдневните задачи се стресни или здодевни, а многумина во менаџментот се како возрасни верзии на насилници…

Многумина од нас може да се најдат сè уште заробени во кафез поради некои избрзани избори направени од нашите 18-годишни јас. Што кога не сме задоволни од нашата кариера и нашиот професионален пат? Како да го промениме тоа?

Што можам да очекувам од ова предавање?

Дали сте на погрешна позиција? Дали е ова бесмислено? Дали имате доволно време да промените кариера? Кои се вообичаените причини поради кои се чувствуваме незадоволни од својата кариера? Како можете да ја процените вашата моментална ситуација? Кои чекори можете да ги преземете за да истражите нови патеки? Колку е важно учењето нови вештини? Како се надминуваат предизвиците? 

Придружете ни се за практични совети и увиди од кариерниот советник – Ивица Павлов.

Предавач
Ивица Павлов
лиценциран психолог

“Јас сум лиценциран психолог, КБТ советник и Советник за развој на кариера со 13+ години работно искуство. Начинот на носење на одлуки, правење на избор во едукација или животни промени, како и промени во кариерните патеки и насочување ме мотивираше да станам сертификуван Глобален кариерен советник. Моето мото е: “Секој има можност да се промени себеси. Еден чекор води кон промена. Дејствувај и советувај се!”

Датум

26.02.2024 / 19.00 часот

Времетраење

90 минути

Формат

Часот ќе се оддржи онлајн. Бројот на учесници е ограничен на 20.

Цена

200 мкд

Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

Разговор.мк – секогаш тука за тебе!