fbpx

Елена Кабранова, лиценциран психолог

Твоето катче за ментално здравје

Социо-емоционалниот развој кај децата

Социо – емоционалниот развој претставува процес преку кој децата стекнуваат капацитет да разберат, доживеат, изразат и управуваат...

Прочитај повеќе

ГЛАСОВИТЕ ВО МОЈАТА ГЛАВА – ВНАТРЕШЕН КРИТИЧАР

Од моментот кога ги отвараме очите наутро, па се до заспивање навечер во нашата глава се води...

Прочитај повеќе

ДЕЦАТА БРГУ РАСТАТ, ЗАРЕМ НЕ?

До пред некое време, не така одамна, мојот син сакаше да биде со мене. Многу работи правевме...

Прочитај повеќе

ПАСИВНА КОМУНИКАЦИЈА

Во литературата се опишани четири основни типови на комуникација : агресивна, пасивна, пасивно – агресивна и асертивна...

Прочитај повеќе

ИСКРИВУВАЊЕ НА МИСЛЕЊЕТО

Искривување на мислењето претставува пристрасност и ирационалност во нашите мисли и верувања за себе и светот околу...

Прочитај повеќе