fbpx

Ивана Ѓоргиевска

Твоето катче за ментално здравје

Како да ја подобрам својата самоконтрола?

Самоконтрола – или способност да се управува со своите импулси, емоции и однесувања за да се постигнат...

Прочитај повеќе

Емоционална недостапност – Зошто ни се допаѓаат емоционално недостапни личности

Емоционалната недостапност доаѓа во многу форми. Основен симптом на емоционална недостапност е тоа што на личноста и...

Прочитај повеќе

Чувство на осаменост – како да се надмине

Недостатокот на блиски пријатели и недостатокот на поширок социјален контакт генерално носат емоционална непријатност или вознемиреност позната...

Прочитај повеќе