fbpx
Вебинар

Ткаење на самодовербата

Овој вебинар има за цел да открие како се негува автентична самодоверба. Ќе зборуваме за практични стратегии и перспективи дизајнирани да ја зголемат вашата самодоверба и издржливост.

Овој настан е распродаден.

Што можам да очекувам од ова предавање?

Во оваа сесија, ќе дискутираме што е и како се гради вистинска самодоверба за различни аспекти од животот, и како полесно да се справиме со нервозата и срамот. Исто така, ќе откриеме начини како да останеме самоуверени кога работите стануваат тешки.

Понатаму, ќе зборуваме за влијанието на нашите лични истории во обликувањето на нашите нивоа на самодоверба. Ќе се вклучиме во внимателно истражување за тоа како искуствата од минатото можат да влијаат на нашиот сегашен пристап кон реалноста. Со разбирање на овие влијанија, можеме да работиме на ублажување на какви било некорисни ефекти и поттикнување на поконструктивен и посигурен пристап.

Предавач
лиценциран психолог

“Сметам дека среќата е во нас самите, а до неа може да се дојде преку постепен развој на нашите способности. Пред сė, важно е да истакнам дека стекнувањето доверба во психологот и споделувањето на проблемите и тешкотиите носи олеснување и е прв чекор за нивно надминување. Токму тука е насочен мојот пристап, кон детекција и канализирање на емоциите низ себеприфаќање и осознавање. Проценката на ситуациите кои предизвикуваат тегобност и силни негативни емоции се искуство кое треба да се прифати и надмине. Прифаќајќи се себеси, ги прифаќаме и останатите. Пристапот е фокусиран на заеднички обид до пронаѓање на патеките до среќата.”

Датум

24.01.2024 / 19.30 часот

Времетраење

90 минути

Формат

Часот ќе се оддржи онлајн. Бројот на учесници е ограничен на 20.

Цена

200 мкд

Разговор.мк е платформа за ментално здравје чија мисија е да го направи себе-откривањето јасно, лесно и пристапно за сите. Со над 80 лиценцирани психолози достапни за сесии преку нашата мобилна апликација чекориме кон остварување на нашата визија за светот.  

Разговор.мк – секогаш тука за тебе!