fbpx

Марија Трајковски

Твоето катче за ментално здравје

Односот помеѓу гнев и ранливост

За многумина од нас, секогаш кога се чувствуваме исплашени, тажни, вознемирени или осамени, последното нешто што би...

Прочитај повеќе

Емпатија – клучот за емоционална интелигенција

Сите знаеме дека емпатија е многу важна особина, која ни овозможува да го погледнеме светот низ други,...

Прочитај повеќе

Развивање самопочит и самодоверба кај децата

Што се подразбира по самодоверба кај децата? Корените на самодовербата се раѓаат или кршат во детството. Раните...

Прочитај повеќе

Резилиентност во соочување со животни промени

Живототот е исполнет со неочекувани пресврти и предизвици. Еден од знаците за емоционално здравје е способноста да...

Прочитај повеќе

Чувство на тага како нормален апспект на животот

Современото општество има тенденција да ја нагласува радоста и добросостојбата, но мораме да признаеме дека во реалноста...

Прочитај повеќе