fbpx

Наташа Ивановска, лиценциран психолог

Твоето катче за ментално здравје

Справување со емоционална болка

Животот често може да се доживува како постојан чин на балансирање помеѓу убавините и тешкотиите. За многумина...

Прочитај повеќе

Прекумерно размислување – како да се надмине?

Претераното размислување може да биде тешко да се надмине, бидејќи има тенденција да се сврти кон негативно...

Прочитај повеќе

Емоционална глад наспроти Физичка глад: Која е разликата?

Многумина од нас се заплеткуваат во сложената мрежа на нашиот однос со храната, борејќи се да разликуваат...

Прочитај повеќе

Перфекционизам и прокрастринација: Парадоксалното дуо

Перфекционизам и прокрастринација се два концепта кои често се здружуваат за да создадат парадоксално дуо. Во оваа...

Прочитај повеќе

Социјални медиуми и ментално здравје: Разбирање на завист предизвикана од социјалните...

Социјалните мрежи станаа дел од нашето секојдневие. Ги користиме за да се поврземе со пријателите и семејството,...

Прочитај повеќе

Управување и справување со лутина: Перспектива на гешталт психотерапевт

Како гешталт психотерапевт, ја имав привилегијата да им помогнам на многу клиенти да се справат со нивните...

Прочитај повеќе