fbpx

Цветанка Бурзевска, лиценциран психолог

Твоето катче за ментално здравје

Психологија на бои – Како боите влијаат на нашето расположение?

Што значи психологија на бои? Боите не се само визуелни дразби – тие се енергични гласници кои...

Прочитај повеќе

Како недостаток на сон влијае на нашата ментална состојба?

Во нашите раздвижени животи, често поттикнати од доцните ноќни активности и дигиталните одвлекувања, важноста на добар ноќен...

Прочитај повеќе

Што се фобии?

Во одреден момент од животот, можеби сте доживеале страв од физички, емоционални, реални или замислени стимули. Чувството...

Прочитај повеќе

Што е АРТ (уметничка) терапија?

Во свет каде што преовладуваат стресот, анксиозноста и емоционалните превирања, наоѓањето ефективни терапевтски пристапи е од клучно...

Прочитај повеќе

Самосвесност – Како да оствариме контакт со себе?

Зошто ни е потребна самосвесност и контакт со себе? Самосвесноста е основата врз која се гради личниот...

Прочитај повеќе

Што се Лични граници и како да научиме да ги поставиме?

Една од причините зошто нашите животи можеби не се толку исполнети и совршени е затоа што не...

Прочитај повеќе

Како да се справиме со негативни емоции?

Негативните емоции, и покрај нивната предизвикувачка природа, имаат непроценлива мудрост. Со прифаќање на нивното присуство без осудување,...

Прочитај повеќе

Како да бидеме поприсутни сега и овде?

Многумина од нас се соочуваат со необично мал проблем: се бориме да се вклучиме целосно во сегашниот...

Прочитај повеќе

Емоции – Што е тоа Емоционално здравје?

Менталното здравје е последица на она што звучи како глупаво едноставен процес, но всушност е енормно и...

Прочитај повеќе