fbpx

Ментално здравје

Твоето катче за ментално здравје

Како да кажам НЕ?

Учењето да кажете „не“ може да биде предизвикувачка задача, особено ако сте навикнати да ги ставате туѓите...

Прочитај повеќе

Управување и справување со лутина: Перспектива на гешталт психотерапевт

Како гешталт психотерапевт, ја имав привилегијата да им помогнам на многу клиенти да се справат со нивните...

Прочитај повеќе

Справување со траумата од губење на саканата личност

Губење на саканата личност е едно од најболните искуства низ кои човек може да помине. Траумата на...

Прочитај повеќе

Стрес, симптоми, причини и управување со стресот

Управување со стресот е битна вештина која секој треба ја знае. Стресот може да доведе и до...

Прочитај повеќе

Синдром на исцрпеност: Разбирање на ефектите врз менталното здравје

Синдром на исцрпеност е состојба која погодува милиони луѓе ширум светот. Се карактеризира со чувство на физичка,...

Прочитај повеќе

Влијанието на социјалните медиуми врз менталното здравје

Социјалните медиуми и нивното влијание врз менталното здравје Социјалните медиуми станаа составен дел од нашиот секојдневен живот....

Прочитај повеќе

Самодоверба: витален фактор за успех во секојдневниот живот и работа

Самодовербата е витална состојка за успех во животот и работат. Тоа е камен-темелник на личниот и професионалниот...

Прочитај повеќе

Претерано размислување: Тивкиот крадец на среќата и продуктивноста

Претерано размислување може да се дефинира како прекумерно размислување за одредена мисла, ситуација или проблем, што често...

Прочитај повеќе

Запознај ги психолозите зад екраните: Огнен Велевски

Разговор.мк е платформа која овозможува анонимен пристап до лиценцирани психолози. На платформата можете да изберете некој од нашите...

Прочитај повеќе

Мотивација: Kако конечно да успееме да ги оствариме нашите цели?

Мотивација претставува желба да се дејствува со намера да се постигне некоја цел. Станува збор за клучниот...

Прочитај повеќе