fbpx

Ментално здравје

Твоето катче за ментално здравје

Што кога имам страв од неуспех?

Дали некогаш сте се плашеле толку многу дека нема да успеете во нешто што сте решиле воопшто...

Прочитај повеќе

Импостер синдром (синдром на измамник)

„За брзо ќе сфатат дека направија грешка што ме вработија“, “Не припаѓам овде“, „Не сум доволно паметен/на...

Прочитај повеќе

Справување со емоционална болка

Животот често може да се доживува како постојан чин на балансирање помеѓу убавините и тешкотиите. За многумина...

Прочитај повеќе

Прекумерно размислување – како да се надмине?

Претераното размислување може да биде тешко да се надмине, бидејќи има тенденција да се сврти кон негативно...

Прочитај повеќе

Психологија на бои – Како боите влијаат на нашето расположение?

Што значи психологија на бои? Боите не се само визуелни дразби – тие се енергични гласници кои...

Прочитај повеќе

Емоционална глад наспроти Физичка глад: Која е разликата?

Многумина од нас се заплеткуваат во сложената мрежа на нашиот однос со храната, борејќи се да разликуваат...

Прочитај повеќе

Како недостаток на сон влијае на нашата ментална состојба?

Во нашите раздвижени животи, често поттикнати од доцните ноќни активности и дигиталните одвлекувања, важноста на добар ноќен...

Прочитај повеќе

Концепт на внатрешно дете – како да го негувам детето во...

Концептот на “внатрешно дете” е мошне важен дел од секоја личност и влијае на нашите емоции и...

Прочитај повеќе

Што се фобии?

Во одреден момент од животот, можеби сте доживеале страв од физички, емоционални, реални или замислени стимули. Чувството...

Прочитај повеќе

Психотерапија и депресија: откривање на длабочините на очајот

Разбирање на депресија наспроти тага Речиси половина од нас ќе доживеат депресија во одреден момент од нашиот...

Прочитај повеќе