fbpx

Родителство и семејна динамика

Твоето катче за ментално здравје

Справување со конфликти во семејниот јаз

Во секое семејство нормално е од време на време се случуваат конфликти. Несогласувањата се нормален дел од...

Прочитај повеќе

Семејно насилство – психичката штета на жртвата

Семејството и домот се наменети за да служат како безбедно засолниште каде што можеме да создаваме, созреваме...

Прочитај повеќе

Како траума од детството ја формира личноста

„Детето е татко на човекот “ е реченица на Фројд со која потполно се согласувам. За многумина,...

Прочитај повеќе

Психолошка поддршка за време на зачнувањето, бременост и по раѓањето

Како лиценциран психолог и акушерка, од прва рака бев сведок на емоционалните борби со кои се соочуваат...

Прочитај повеќе

Постпородилна депресија: Модерно женско табу

Донесувањето нов живот во светот се претпоставува дека е едно од најрадосните искуства во животот на една...

Прочитај повеќе

Важноста на психолошката поддршка за нова мајка или родилка

Да се ​​стане нова мајка е возбудливо и трансформативно искуство, но исто така може да биде предизвикувачко....

Прочитај повеќе

Од породилна соба до закрепнување: справување со постпартална депресија

Постпартална депресија е вид на депресија која може да се појави по породувањето. Тоа влијае на многу...

Прочитај повеќе

Постнатална депресија – што е тоа?

Постнатална депресија е облик на депресивно пореметување кое ги има истите симптоми како класична депресија. Разликата е...

Прочитај повеќе

Социо-емоционален развој кај децата

Социо – емоционален развој кај децата претставува процес преку кој децата стекнуваат капацитет да разберат, доживеат, изразат...

Прочитај повеќе

Сајбербулинг и булинг

Интернетот и онлајн платформите се неопходни за да функционираме во новонастанатите услови. Колку што можат да бидат...

Прочитај повеќе