fbpx

Емоционална едукација

Твоето катче за ментално здравје

Претерана заштитничка настроеност кон децата

Родителството е навистина огромна одговорност. Улогата вклучува доста сложена задача – да негува, обликува и всадува дисциплина...

Прочитај повеќе

Теорија на поврзаност во романтични врски

Дали имаш слушнато за познатата теорија на поврзаност во романтични врски? Теоријата на приврзаност, развиена од Џон...

Прочитај повеќе

Емоционална интелигенција во работна средина

Зошто емоционална интелигенција во работна средина е толку важна? Емоционална интелигенција често се споменува и не е...

Прочитај повеќе

Импостер синдром (синдром на измамник)

„За брзо ќе сфатат дека направија грешка што ме вработија“, “Не припаѓам овде“, „Не сум доволно паметен/на...

Прочитај повеќе

Справување со емоционална болка

Животот често може да се доживува како постојан чин на балансирање помеѓу убавините и тешкотиите. За многумина...

Прочитај повеќе

Ретроактивна љубомора – ‘црвено знаме’ во емотивната партнерска релација

Ретроактивна љубомора е кога имате нездрава преокупација со романтичната историја на вашиот партнер. Големи се шансите да...

Прочитај повеќе

Психологија на бои – Како боите влијаат на нашето расположение?

Што значи психологија на бои? Боите не се само визуелни дразби – тие се енергични гласници кои...

Прочитај повеќе

Емоционална глад наспроти Физичка глад: Која е разликата?

Многумина од нас се заплеткуваат во сложената мрежа на нашиот однос со храната, борејќи се да разликуваат...

Прочитај повеќе

Како недостаток на сон влијае на нашата ментална состојба?

Во нашите раздвижени животи, често поттикнати од доцните ноќни активности и дигиталните одвлекувања, важноста на добар ноќен...

Прочитај повеќе

Концепт на внатрешно дете – како да го негувам детето во...

Концептот на “внатрешно дете” е мошне важен дел од секоја личност и влијае на нашите емоции и...

Прочитај повеќе